lunes, 22 de junio de 2009

Set milions d’euros, un milió de subvenció i sis milions en crèdits tous

Set milions d’euros, un milió de subvenció i sis milions en crèdits tous, per al Polígon industrial de les Soterranyes de Vinaròs del Pla de Reindustrialització del Ministeri d’Indústria de l’Estat espanyol. Abril 7, 2009
Classificat com a: Països Catalans — notanaprop @ 8:58 pm

El Consell de Ministres del passat divendres va aprovar 583 MILIONS EN AJUDES per a 793 ACTUACIONS DE REINDUSTRIALITZACIÓ, una d’elles més a prop a Vinaròs, per fer el polígon industrial de les Soterranyes.

Del total d’actuacions, 583 corresponen a iniciatives industrials productives, que es recolzaran amb 384 milions d’euros en préstecs i que van a suposar inversions en actius fixos per valor de 1.765 milions d’euros i la creació de 4.493 llocs de treball directes.


El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç la resolució de la convocatòria de l’any 2009 del Programa d’Ajudes a la Reindustrialització del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Segons l’avaluació realitzada pel Comitè de Gestió i Coordinació d’Indústria, en aquest exercici es prestarà suport per valor de 583 milions d’euros a 793 actuacions, que comportaran unes inversions associades de 2.037 milions d’euros i una creació de 4.493 llocs de treball directes.

Les ajudes a la reindustrialització s’emmarquen en la política de la Unió Europea de desenvolupament de les regions mitjançant el suport a la inversió i a la creació de llocs de treball i s’apliquen segons el mapa de zones susceptibles de rebre suport aprovat per la Comissió Europea per al període 2009-2013.

El programa té com objectius la regeneració i desenvolupament del teixit industrial d’aquelles regions afectades per fenòmens d’ajust empresarial o deslocalització, amb pèrdua d’activitat industrial i destrucció d’utilitzo, a través de la transformació de les estructures productives i la conformació d’un teixit industrial modern i competitiu que generi ocupació i riquesa.

Les actuacions aprovades es divideixen en dos grans eixos:

Suport a iniciatives industrials productives generadores d’ocupació que actuïn com força motriu de desenvolupament empresarial i incorporin processos d’elevat contingut tecnològic.
Suport a infraestructures industrials o de serveis tendents a aconseguir sòl industrial de qualitat, competitiu, amb adequades infraestructures d’energia, comunicacions, etcètera.
Dins del primer bloc, el Ministeri d’Indústria ha decidit concedir 384 milions d’euros en préstecs a 583 iniciatives que comporten unes inversions en actius fixos de 1.765 milions d’euros i la creació de 4.493 llocs de treball directes. La resta, 210 actuacions, corresponen a infraestructures industrials i de serveis que es recolzaran amb 118 milions d’euros i suposaran una inversió associada de 272 milions d’euros.

Les ajudes a les iniciatives industrials es materialitzen en forma d’avançaments reemborsables sense interès de fins al 50 per 100 de la inversió finançable, amb cinc anys de carència i deu anys d’amortització.

En el cas de les infraestructures el suport del Govern adopta la forma, tant de subvencions a fons perdut de fins al 50 per 100 de la inversió, com d’avançaments reemborsables sense interès de fins al 75 per 100 de la inversió, amb cinc anys de carència i deu anys d’amortització.

La convocatòria de 2009 ha rebut 1.663 sol·licituds presentades per empreses, entitats públiques i entitats sense ànim de lucre.

Resultats per Comunitats Autònomes i províncies

Per Comunitats Autònomes, Andalusia és la regió que més sol·licituds ha presentat i la que més ajudes ha rebut (209,8 milions d’euros), seguida de Galícia (68,8 milions), Castella i Lleó (62,3 milions) i País Valencià (51,9 milions).

Per províncies, Cadis ocupa el primer lloc tant en sol·licituds com en ajudes assignades, amb 164,5 milions d’euros. La segueix La Corunya (64,9 milions), Jaén (29,3 milions) i Alacant (28,7 milions).

Aquesta distribució territorial està d’acord amb les regions susceptibles de suport incloses al mapa d’ajudes amb finalitat regional per a Espanya aprovat per la Unió Europea per al període 2009-2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario